Nyere stenhuggerarbejde blander sig med gammelt i Viborg Domkirkes ydre. Relieffet på trappen til sakristiet på nordsiden er et eksempel på det første. Det er Agnus Dei, Jesus som Guds lam.
Relieffet er rent og klassisk. Det er med den obligatoriske sejrsfane. Kunstneren kunne også have valgt et kors. Symbolet virker oplagt på præstens indgang.
Inspirationen i Viborg kan være med lokal kolorit. Erik Glipping fik sit hvilested foran højalteret i Viborg Domkirke, efter at ukendte gerningsmænd natten til den 22. november 1286 myrdede ham. En hændelse, der er gået over i danmarkshistorien som “Mordet i Finderup Lade”. Med sig i graven fik han en signet med Agnus Dei.
Signeten befinder sig nu på Nationalmuseet. Et lille vidunder. Den er af blodjaspis – en halvædelsten, som er en grøn jaspis med blodrøde prikker. Traditionen knytter den til Golgata, hvor Jesu kors stod. Versionen på Erik Glippings signet er med lam og kors.
At kombinere Agnus Dei med et stykke af Golgata er stærke sager. Klenodiet er en konge værdigt. Stenens bloddråber leder også let tanken hen på de 56 stik, som kongen vistnok fik.