På Viborgs velgående

Den fjerde bog med Bymandens små essays, der mest drejer sig om Viborg, ligger klar. Bymandens Bagtanker hedder den.

“Tanker er toldfri,” hedder det. Og Bymandens Bagtanker er gratis. Et oplag på 840 styk kommer gratis ud til dem, der ønsker at ofre et par tanker på livet i almindelighed og Viborg i særdeleshed.

Herunder følger – for at lede tanken på gled – forordet:

Jeg læste i en kronik, at de ældre årgange kan give deres liv indhold ved at give tilbage af alt det, de tog imod, da de var yngre. Just i den ånd arbejder pseudonymet Bymanden. I efterhånden mange år har Bymanden skrevet små essays. De er som gnister fra to flintesten, som for- fatteren gerne slår mod hinanden: hverdagens små iagttagelser og en lokalhistorie med vidt udsyn. Før de kom ud i bogform, var de en tur omkring Viborg Stifts Folkeblads spalter. Sådan også med denne favnfuld. Bymandens Bagtanker er tanker fra bagkanten og har vel også den dobbelte bund, bagtanker gerne skal have. Bymanden arbejder efter et hjemmestrikket slogan: Dyrk det lidt, der er dit. Hvorfor være himmelstormer, når vi i Viborg og egne sind har en himmelsk plet at dyrke?
På Viborgs velgående – og god læselyst
Bymanden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *